torsdag 2 september 2010

Björn Sundmans blogg den 2 september 2010

Österåkers politiska karta är mycket brokig. Vi har - i dagsläget - 10 partier som vill vara representerade i Kommunfullmäktige. Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartie, Kristdemokraterna, Österåkerspartiet, Roslagspartiet och Piratpartiet.

Ett av partierna har valt att fockusera på enskilda personer/företrädare för andra partier. Företrädaren för Roslagspartiet ägnar mycken tid att sprida halvsanningar i olika media. Vem kommer inte ihåg förslagen om statliga bordeller i valrörelsen 2003. Några år tidigare så säger samma företrädare att man ska "Skicka hem flyktingarna"! Han fyllde på med följande; "- Jag har sagt att prostitutionen ska avkriminaliseras och att den som begår tre våldsbrott ska dömas till livstidsfängelse"

99,9 % av politikerna är seriösa personer som vill driva sina politiska sakfrågor. Tyvärr så är det inte 100%.

Roslagspartiet säger sig vara progressiva och självständiga. De sägeratt de tar fram saker och lyfter olika förslag. Men om man granskar hur partet agerar i Kommunstyrelsen så har de - vid 16 tillfällen - röstat med den borgliga majoriteten. Någon enstaka gång med oss socialdemokrater.

Politik är att vilja, myntade Olof Palme. Inte ovilja. Jag hoppas att partikamraterna i Roslagspartiet tar ett seriöst samtal med den så bittra företrädaren som ofta sprider bitterhet, oförskämdheter och elakheter när han nalkas en dator.