måndag 30 augusti 2010

Björn Sundmans blogg den 30 augusti 2010

Hej

Jag blev väldigt förundrad när jag läste att borgarna i stad och län skriver att de ska fixa under nästa mandatperiod. De lovar 56 777 bostäder! Borgarna brukar ju skryta över sitt byggande. Om vi tar Österåker så är det ju inte många hyresrätter som färdigställs. Villor, radhus etc är deras koncept. Om man tittar i länet så är det Upplands-Bro, Sundbyberg och Sigtuna som bygger flest bostäder. De som är sämst är Danderyd och Tyresö.

I Österåker så slingrar sig kön lång och krokig. Över 1 800 söker hyresrätt! Om de som står i kön skulle ta varandra i hand i ett långt led så skulle de kunna omfamna större delen av centrala Åkersberga. Börjar man vid Alceahuset och fortsätter längs Norrgårdsvägen, 276:an ner till kanalen. Därifrån på Centralvägen och in på Hackstavägen så är ledet 3 kilometer långt. Så många står i bostadskön – då förstår man att det är dags att sätta spadarna i marken och börja bygga.

Kanalens dag firade 19 år i går. Nu ser jag fram mot det 20 – då firar vi både födelsedagen och valsegern har varit i land ett bra tag.